|
|
|
|

Herkomst
Van nature komt de Skimmia voor in China. Deze bladhoudende heester werd in het midden van de negentiende eeuw in Europa ingevoerd. Het zijn van nature echte bosplanten. Skimmia Reevesiana is een mooie compacte groeiende heester, die winterhard en groenblijvend is.

Bloei en besvorming
In april/mei bloeit de plant met roomwitte heerlijk geurende bloemen. De bloemen zijn tweeslachtig z.g. hermafrodiet. Dit betekent bloemen met stamper en meeldraden. Hierdoor zijn er dus geen mannelijke planten nodig om de bloemen te bevruchten. Na de bloei verschijnen de bessen, die eind september verkleuren van groen naar geel/oranje om later in oktober donkerrood te worden. De rode bessen blijven de gehele winter tot in april/mei aan de plant. Daarna beginnen de nieuw gevormde bloemen weer te bloeien en begint het proces opnieuw.

Verzorging en gebruiksmogelijkheden
Snoeien is niet nodig. De Skimmia Reevesiana komt zowel in groepjes als solitair in alle type tuinen tot zijn recht. Op kerkhoven wordt de Skimmia veel gebruikt omdat hij de hele herfst en winter voor kleur zorgt. Uw balkon, terras, border, potten, en kuipen zijn uitermate geschikt voor deze plant. In de kamer of serre heeft u de hele winter plezier van zijn prachtige bessen. Vanwege de mooie rode bessen is het een aanwinst in de kersttijd. Zorg altijd wel dat de aarde matig vochtig blijft, maar laat geen water in de pot of schotel staan.

Standplaats
Dit langzaam groeiende struikje, dat niet hoger wordt dan 80 cm, is ideaal voor de vochtige en schaduwrijke plekken in de tuin, liefst in grond die weinig kalk bevat. Hij blijft dan mooi dicht en compact. Als de Skimmia door een te lage zuurgraad toch geel wordt, maak dan een wat groter plantgat en geef de plant rondom een hoeveelheid tuinturf. De grond moet voedselrijk zijn.